Hírolvasó

A bicskei áruház lebontásáról

Blogom - 2018. április 04., szerda 10:40

Állítólag Orbán Viktornak nem tetszik a bicskei Áruház épülete. Igaza van, nem szép és nem is illik a bicskei főtér környezetébe, de nem lebontani kéne, hanem felújítani!. Mivel ez a Főnök kívánsága, a város vezetése nagy lendülettel fogott bele a nagy tervbe: megvenni (kisajátítani!), lebontani és Melocco-szobrot építtetni a helyébe.

Csakhogy erről nem kérdezték meg a bicskeieket. Én megtettem. Kattintson a folytatásra!

[...] Bővebben!


Egyetlen válaszuk van a magyar társadalom válságjelenségeire: migráncs

Blogom - 2018. március 07., szerda 16:21

A 2015 óta tartó gyűlöletkampánnyal három célt értek el: el tudták terelni a figyelmet a rossz kormányzásról, pl. az oktatás és az egészségügy gyalázatos állapotáról; a kék plakátos kampányokkal milliárdokhoz juttatták a médiacézárjaikat és hosszú távon elültették a félelmet és a gyűlöletet a magyar társadalom nagyobbik részében.  De túltolták ezt is.

[...] Bővebben!


Nem a viták ideje járt le, hanem az Orbán-rezsim ideje áldozott le!

Blogom - 2018. március 01., csütörtök 13:34

“A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje”, üzente a Nemzet Örökös Miniszterelnöke, sajtóbulldogja által. Pedig pl. Hódmezővásárhelyen nem futottak volna bele egy ekkora pofonba, ha előtte leveszik a nagy mellényt és szóba állnak az emberekkel.

[...] Bővebben!


A vidék feltámasztásáról

Blogom - 2018. február 15., csütörtök 13:26

Ma Magyarországon csak a főváros, az agglomeráció és a multi cégek által fellendített városok működnek, az ország többi része - a magyar vidék - halott. A kistelepülések feltámasztása egyik sorskérdése az országnak, erről írok az alábbiakban.

fotó: borsodonline.hu

[...] Bővebben!


Nem azért írom az alábbiakat, hogy irigykedjetek, hanem hogy szavazzatok április 8-án!

Blogom - 2018. február 12., hétfő 13:42

"Mindenki annyit ér, amennyije van" - mondá Lázár főminiszter annak idején. Ezek szerint ő és családja elég sokat ér. Ahogy a Tiborcz család is, nem beszélve a Mészáros családról. Viszont a Magyarság Főmérnökének nem sokja van, tehát nem ér annyit se.

[...] Bővebben!


A pártok között (mínusz Fidesz) közmegegyezés van az ország sorskérdéseiről

Blogom - 2018. február 11., vasárnap 12:26

Civilek kezdeményezésére a Fideszen kívüli világ elfogadott több alapvető stratégiai szöveget. Nincs ennél fontosabb a mai magyar viszonyok között, hogy alapvető politikákról közmegegyezés legyen, ami hosszú távra szól. De a Kétharmad, amely örökösnek és mindenhatónak gondolja magát, nem része köznek... 

 

kép: index.hu

[...] Bővebben!


Lassan az egyetlen rendező elv a korrupció az Orbán-rezsimben

Blogom - 2018. február 07., szerda 17:27

Kell ehhez kommentár? Minden nap írunk róla, de nem történik semmi. 1492 ember véleményét tükrözik ezek az ábrák:

[...] Bővebben!


A maffiaállam aranytojást tojó tyúkjai: egyszerűsített honosítás és letelepedési biznisz

Blogom - 2018. február 06., kedd 12:03

Öt-hatezer, a volt Szovjetunió területéről származó bűnöző is kaphatott magyart állampolgárságot az erőltetett honosítási kampány keretében, míg a másik nagy projektben, a letelepedési kötvényekkel való csencselésben, 100 milliárdokkal károsítottak meg minket.

[...] Bővebben!


Two in one: Gyűlöletkeltés és a haverok feltőkésítése

Blogom - 2018. február 03., szombat 19:46

A Rogán-Habony Művek újabb kék plakátokkal rondítja a környezetünket, pusztítja a hangulatunkat. Túltolják ezt is, az általam ismert emberek nagy része már csak röhög rajta vagy elfelhősödő tekintettel pillant félre. Persze nem lehet lebecsülni a károkat, amit a magyarok lelkében okoznak az egymásba érő plakátkampányok, de az Átlátszó ábráiból és számaiból kiderül, hogy mire megy ki az egész.

[...] Bővebben!


Továbbra is önti Orbán a pénzt a fociba, de ne hidd, hogy az utánpótlás nevelésre

Blogom - 2018. február 01., csütörtök 13:01

A FIFA jelentéséből kiderül,hogy a korábbi évekhez képest magasba szökött a magyar futballklubok költése. Míg 2016-ban a magyar csapatok 350 millió forintot csengettek ki nemzetközi átigazolási díjakra (én spec. ezt is sokallom), 2017-ben már több mint 1.77 milliárd forintot. A FIFA-tagországok között Magyarország a 35. helyen áll a „költekezési világranglistán”, 414 százalékos(!) növekedés történt. Úgy egyébként a FIFA világranglistán 54. az ország, de hát ez kit érdekel. Nem a győzelem a fontos, hanem a lehívott pénz.

[...] Bővebben!


Lekopott burkolati jelek, megsüllyedt autópálya - ilyenre sikerült a kerékpárút építés. De legalább sokba került.

Blogom - 2018. január 31., szerda 15:25

Néhány hónap alatt le is kopott a kerékpárút piktogram az egyébként is gyalázatos aszfaltról Etyek és Herceghalom között. Ennyi volt ott a beruházás, kerékpárút építés helyett.  A Pannónia Szíve Program keretében "építette" nekünk Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, aki Orbán szülőföldjének fejlesztéséért felelős. 

[...] Bővebben!


10 ember közül 2 ért egyet a Paks2 megépítésével

Blogom - 2018. január 29., hétfő 15:00

A Greenpeace által rendelt közvélemény-kutatás eredményei szerint a magyarok nagy része elutasítja, hogy a beruházás "ilyen módon" valósuljon meg. 

 

[...] Bővebben!


Úgy tűnik, mintha már köze sem lenne a valósághoz, közben nyilván pontosan tudja, mi a helyzet, csak tökéletesen hülyének nézi a választóit

Blogom - 2018. január 28., vasárnap 14:29

"Meg vagyok lepődve azon, hogy ön azt állítja, hogy van olyan európai uniós projekt, ahol vállalkozóként, fővállalkozóként vagy alvállalkozóként az én családomból elindult volna valaki."

Ez hagyta el Orbán száját a Direkt36 kérdésére.  Itt van róla a videó.

[...] Bővebben!


Naponta derülnek ki ordas nagy lenyúlások, de soha egy büntetőperről nem fogunk hallani, amíg ezek maradnak hatalmon

Blogom - 2018. január 25., csütörtök 15:00

Odáig jutottunk, hogy Lánczi András (Századvég főnöke, a Corvinus rektora) szerint "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája". Ennek szép illusztrációja, hogy már az egészségügyi fejlesztésekre is nemzetközi szélhámosokat és Orbán személyes tanácsadóját küldik rá. 

[...] Bővebben!


Kiakad a mutató

Blogom - 2018. január 23., kedd 15:47

Ugye, választópolgárok, simán megér az országnak 13 milliárd büntetést, hogy a miniszterelnöknek sikerült saját lábára állítani a lányát?

Blogom - 2018. január 22., hétfő 15:45

Orbán veje, Tiborcz István egykori cége néhány év alatt lett többmilliárdos forgalmú vállalat úgy, hogy sorra nyerte a főként uniós finanszírozású projekteket a közvilágítás korszerűsítése terén.

Erre azért már érdemes legurítani egy demizson páleszt, nem?

Hanem az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios Zrt. által 2011-15 között elnyert 35 közbeszerzésben.  Ez egy ritka alkalom, amikor az Unió meg is kérdezi, ki és hogyan költötte el az európai pénzt.

Közbeszerzési szabálytalanságok hosszú sora, az eljárások manipulálása, a résztvevők közötti összeférhetetlenség és csalás gyanúja merült fel az OLAF vizsgálata nyomán, és több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja az  Unió csalás elleni hivatala Orbán veje, Tiborcz István egykori cége, az Elios Zrt. pályázati programjai után. – tudta meg a 24.hu.

Korábban Jávor Benedek is tett feljelentést az ügyben, de a Fővárosi Főügyészség nem látta indokoltnak a nyomozás elrendelését...

A Direkt36 oldalán látható videó röviden összefoglalja a sztorit:

Csak hogy pontosan értsük: a támogatásokat már kifizették Tiborcznak, saját lábára is állt, fel is élte, nagy értékű ingatlanokba, stb. fektette, de a büntetést a magyar államnak kell majd kicsengetni utólag.

 

Ahogy Jávor Benedek írja:

Nem akarnék populistáskodni, hogy vajon az egészségügy vagy az oktatás területéről vonnak-e el forrásokat majd ehhez, annyit azonban világosan állíthatunk, hogy Tiborczék saját lábra állása nagyon is a mi lábunkon zajlik.


 
 


Mao jobban teljesít

Blogom - 2018. január 18., csütörtök 18:15

Nemtom, ki hogy van vele, én szégyellem, hogy országunkat mindig ilyen állapotban kell látnom, amikor demokráciáról, korrupcióról, a média állapotáról, stb. van szó. Ide süllyedtünk az Orbán-rezsim alatt, régen elhúzott mellettünk Románia is, Bulgária is. Az illiberális kleptokrácia immár az Orbán-rendszer állandó jelzője lett. Én nem ilyen országot akartam! Nem ilyen országot akarok! Hahó, magyarok! Hé, fideszesek! Mikor lesz ez megint másként?


Ezek azok a médiumok, amiket bojkottálni kell

Blogom - 2018. január 17., szerda 16:25

 Az Átlátszó fantasztikus munkája nyomán szépen látszik, hogy mi történt a magyar médiapiacon az Orbán-rezsim alatt. Több mint 500 csatornán nyomatják nekünk a propagandát! Erről én is írtam néhány hete itt.

 

 


Írja le néhány mondatban a véleményét az ország állapotáról!

Blogom - 2018. január 16., kedd 15:44

Eddig 1424 ember töltötte ki az ország állapotáról szóló kérdőívem. A nemek aránya 50-50 százalék, eddig kicsit túlreprezentáltak a budapesti és Budapest-környéki lakosok valamint a diplomások, és a válaszadók elég nagy része idősebbek közül került ki. A felmérés nem reprezentatív. Mindenki véleménye érdekel! Kérem, töltse ki, ha van 2 perce, köszönöm!

Az alábbiakban néhány szöveges véleményt mutatok, nagyon tanulságosak. A felmérés eredményeit is itt fogom publikálni.

[...] Bővebben!


Oldalak