Gingkot ültettünk március 15-e alkalmából

Élő kövület

Ez a faj már kb. 300 millió éve itt él a Földön. Látta a dínókat, az első emlősöket, az előembereket. Számunkra, természetvédők számára nagy kincs egy élő kövület. De nem a politikában! A közéletben semmi helye egyes régesrégen lejáratott arcnak!

Csemetéjét óvni kell

A Gingko nem nagyon bírja a fagyot, amíg fiatal. A mi csemetéinket is óvni kell! Nagyon komoly változásra van szükség az oktatásban, hogy mire ez a fa felnő, a magyar társadalom is felnőtt legyen!

Lassan nő

Így kellene nekünk is. Aki most hirtelen és radikális változást ígér, az nem mond igazat. Hosszú, szívós, következetes munkát kell kezdenünk most, hogy kikecmeregjünk a gazdasági és ökológiai válságból.

Sokat kibír

Ez a fa állítólag nagyon jól bírja a szennyezett városi levegőt. Csak mi nem. Városi környezetünk egyre kevésbé elviselhető, egyre többen betegek a városi ártalmak miatt. Helyet és teret a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak!

Nem kell metszeni

Bezzeg a politikai osztályt! Komolyan meg kellene nyesegetni a politikai közélet vadhajtásait, elöregedett és elhalt ágait!
Kínai

Hát, aztán? Lehetne sváb vagy tót vagy cigány is. Ha itt született, itt akar élni és boldogulni, tehesse szabadon és egyenlő esélyekkel.
Fiú vagy lány?

A Gingko kétlaki növény, és csemete korában még nem lehet tudni, hogy fiú vagy lány. De nem mindegy? Az a dolgunk, hogy egyforma feltételeket biztosítsunk nőknek és férfiaknak!
Árnyékot ad

Az árnyék egyre nagyobb érték lesz, ahogy változik a klímánk. És ha tisztességben megöregszünk, mi ez alatt a fa alatt fogunk hűsölni, nem a Gyorskocsi utcában! ;-)
Kívánjuk, hogy ez a fa jól érezze itt magát!

(A beszéd elhangzott 2010. március 15-én Tatabányán)

Új hozzászólás beküldése