Meggyes és tettestársai a háttérbe vonulnak?

  • Beküldve: 2013. október 07.

<img src="http://civilhetes.hu/image/data/cikkek/meggyes_amulat.jpg" width="350" align="left" hspace="5">
<b>A Fidesz az egész sort lecseréli Esztergomban, mint egy hokimeccsen. Miután három évig obstruáltak, minden érdemi kezdeményezést megtorpedóztak, miután lenullázták az esztergomiak hitét abban, hogy valaha visszatérjen a város a normál kerékvágásba, most leültetik a tartalékpadra a fiúkat. Ilyen könnyen nem ússzák meg!</b>

Meggyes Tamás három éve csak hétfőnként jár be a parlamentbe, gombokat nyomogatni. Megszavazott mindent, amit a főnöke kitalált: a gyalázatos <a href="http://www.szilagyilaszlo.hu/content/lex-esztergom-els%C5%91-felsz%C3%B3... törvényt</a>, a várost kivéreztető <a href="http://www.szilagyilaszlo.hu/content/fidesz-megfojtja-esztergomot">inkasszót</a>, aztán az önkormányzatokat hátrányosan érintő törvények egész sorát. Három év alatt egyszer egy másodpercre szólalt fel, annyit mondott, hogy „igen”. A fizetését felveszi és élvezi az immunitást. Szüksége is volt rá, hiszen tíz alkalommal is kérték mentelmi jogának felfüggesztését. Akkor sem szólalt meg, amikor éppen arról a városról barkácsolt törvényt az országgyűlés, amelynek ő a képviselője. Egy szava sem volt, amikor gyakorlatilag gyámság alá helyezték a polgármestert, hiszen éppen ez volt a célja. A „minél rosszabb, annál jobb” taktikát követve rengeteg kárt okozott városának és választókerületének.

És most <a href="http://nol.hu/belfold/meggyes_tamas_kiszall_a_kozeletbol">lecserélik</a>, az általa irányított esztergomi képviselőkkel együtt. Azt gondolja a Fidesz, hogy ez ilyen egyszerű.

Ő pedig azt nyilatkozza, hogy <a href="http://nol.hu/belfold/nepszava__meggyes_nem_akar_lelepni_esztergombol?re... még</a> az ő politikai pályafutásának végéről beszélni. Pedig annak réges-régen vége. 2010-ben nagyon kikapott, mert a város nagy többsége úgy döntött, hogy inkább egy független emberbe helyezi a bizalmát. Az önkormányzati választások éjszakáján <a href="http://www.youtube.com/watch?v=mKN1lEL722Y">elmondta a csapatának</a>, hogy mi várható, hogy „meg fognak akadályozni mindent”, és ehhez tartja magát a mai napig. Akkor kellett volna félreállni, akkor még tudott volna segíteni a városon. Ha nem ragaszkodott volna foggal-körömmel a hatalomhoz, ha nem obstruált volna folyamatosan, akkor most Esztergom előrébb lenne.

11 éves regnálása teljesen lepusztította a várost, miközben presztizs beruházások miatt eladósította. Egy testületi ülésen még el is kottyantotta, hogy szándékosan tette. Több Fidesz-vezette városban követték ezt a stratégiát: felveszünk sok hitelt, kibocsátunk sok kötvényt, látványos fejlesztésekbe kezdünk, amivel tudunk szavazatokat szerezni, aztán ha mi kerülünk hatalomra, majd úgyis konszolidál minket a mi kormányunk. És lőn. Megjegyzem, az önkormányzati adósságátvállalás sem megy olyan simán, mint mondjuk Hódmezőlázárhelyen…

Ezzel a stratégiával Meggyesék tönkretették a várost. Évekig fog húzódni az adósságrendezés, nem lesz forrás fejlesztésekre, az is nagy dolog lesz, ha a közszolgáltatásokat újra be lehet indítani.

Azzal, hogy a Fidesz látszólag a háttérbe tolja Meggyest és nevenincs társait, és új sort tesz fel a pályára, nincs megoldva semmi. Nem fogjuk elfelejteni, hogy ki felelős azért, hogy becsődölt beruházásokat kell kerülgetni a városban, hogy a Tesco-buszon kívül alig van tömegközlekedés, hogy kikapcsolják a közvilágítást, és sorolhatnám. És ezt a borzalmas három évet sem lehet meg nem történtté tenni.

Arról nem is beszélve, hogy az eddigi fideszes közkatonák <a href="http://nol.hu/belfold/tetenyi_eva_nem_banna__ha_meggyes_tamas_megis_mara...ól megsértődtek</a>, és félő, hogy ezután határozatképtelenné teszik a testületet. Ez tovább rontja a város helyzetét. A képviselő-testületet már két évvel ezelőtt fel kellett oszlatnia az országgyűlésnek, ahogy akkor javasoltuk is, és ahogy <a href="http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/mszp-azonnali-lemondast-es... MSZP is követeli</a>. Ha akkor ezt megteszik, ma már nyugodt építkezés folyhatna.

Mi lesz ezután? Steindl városatya, aki eddig Meggyes helytartója volt, felfelé bukott a Fideszben, és ne feledjük, ezután is ott ülnek a városi közműcégekben a jó elvtársak, akik majd tovább szabotálnak minden értelmes kezdeményezést. És majd jön Völner Pál (aki infrastruktúráért felelős államtitkárként mindezt végignézte) és minden héten felavat valamit, majd Esztergom lesz itt a koronaékszer a választási kampányban.

Csakhogy ezt senki sem fogja a Fidesznek elhinni, és az eddigieket sem fogja senki megbocsátani nekik.

Szilágyi László

Hozzászólások

Ennyire egyoldalú és sz@r cikket rég olvastam.

Téged is Tamáska etet? Gratulálok a véleményedhez.

Egyetértek :) Emellett Szilágyi Úr egy egész politikai irányt cserélt le és már nem Lehet Más számára a Politika, hanem odaáll azok mellé, akik ellen indult 2010-ben. Reméljük ezt sem felejtik el a választók.

Nem hinném, hogy jobb lenne Esztergomnak bármelyik másik párt.
Csak válogatni kell jobban.

Teljesen igaz. Nem más kell.

Teljesen kívülálló vagyok, de:

Amit a fideszesek tettek és nem tettek az felháborító. Amit az ellenzékük, és a polgármester tett és nem tett, az is felháborító.

Akik kinevelték őket, azok rosszul választották ki őket. Akik az ellenzékieket ki és megválasztották, azok is rosszul döntöttek.

Az esztergomi emberek nem buták. Ha az érzelmeiket, a kötődéseiket félre tudják tenni, akkor a civil szervezetek aktivistáit juttatják be 2014-ben, közülük is olyanokat, akik sehova nem elkötelezettek, és nem e szervezetek vezetői. Pártszűzeket juttatnak a képviselőtestületbe.

Persze, ez nem lesz könnyű...

Amit a polgármester tett vagy nem tett, az hol felháborító?

A polgármester nem teljhatalmú. Javaslatot terjeszt elő, amit a város elfogad vagy nem fogad el.
Minden egyes kezdeményezését kollektíve megtorpedózták ezek a jóemberek, szinte teljesen ellehetetlenítve a munkáját. Az a csoda, hogy még bírja idegekkel, nem, hogy még arról beszéljen bárki _kívülálló_, hogy bármi is felháborító lenne.

Ott kell élni, hogy lássa az ember az intézményesített ostobaságot ami körülvesz mindent.

Az a felháborító, hogy van aki bedől a propagandának és bármit is felháborítónak tart egy ember és egy város küzdelmében akiről leginkább csak jót tud bárki elmondani, aki politikailag nem érdekelt, csak normálisan szeretne élni.

Ez a cikk egy torz képet fest és szándékosan
a valóságot egy adott nézőpontból állítja be.
Így csak egy vélemény, de nem az igazság.

Új hozzászólás

Full HTML

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.