Vissza a feladónak, vissza Matolcsynak!

Budapest V., József Nádor tér, az NGM előtt

<img src="http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-ash2/174696_155620321239741_7972... align="left" hspace="10">

<b>Flashmob a matolcsyzmus és a kiszolgáltatottság ellen!</b>
Az LMP, a 4K! és a Szolidaritás közös akciója.

Mindenki hozzon magával egy sárga csekket!

Magyarország polgárai egy igazságtalan, dilettáns és korrupt kormány foglyaivá váltak. A napokban lép hatályba az új Munka törvénykönyve, amely védtelenebbé, kiszolgáltatottabbá, kizsákmányolhatóbbá teszi a munkavállalókat. A napokban lép életbe az új telekommunikációs adó, amely újabb terheket jelent minden magyar családnak. És hamarosan szavaz a parlament a jövő évi költségvetésről, amely újabb adókat és újabb megszorításokat hoz, a tönk szélére juttatva az oktatást és az egészségügyet. Eközben a zavartalanul folynak a közpénzek Simicska Lajos, a Fidesz egykori pártpénztárnokának cégeihez. A magyar adófizetőknek pedig havonta újabb tízmilliárdokba kerül, hogy a kormány hiteltelensége miatt az állam csak nagyon drágán jut hitelekhez.
Elég volt! Nem leszünk Orbán, Matolcsy és Simicska rabszolgái!
Nem hiszünk a tündérmesében! Felnőtt és felelős állampolgárokként, pontosan tudjuk, hogy Matolcsy unortodox gazdaságpolitikája egyszerű őrültség és dilettantizmus.
Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy közös hazánkban a szegények még szegényebbek, a gazdagok pedig még gazdagabbak legyenek!
Nem fogadjuk el, hogy újabb pénzeket vonnak ki az oktatásból és az egészségügyből, miközben számolatlanul osztják a milliárdokat presztízs-beruházásokra és a haveri cégeknek.
Nem fogadjuk el a munkavállalói jogok megnyirbálását és kiszolgáltatottságot. Nem akarunk bérrabszolgák összeszerelő országa lenni.
Olyan országot akarunk, ahol a politikusok nem az oligarchák, hanem az emberek érdekeit képviselik. Olyan országot, ahol az emberek építő munkája, a tudás a gazdasági fejlődés alapja. Olyan országot, ahol az állam számára az oktatás a legjobb befektetés. Olyan országot, amelynek polgárai szolidárisak egymással, és ha baj van, akkor az elesettek és a kiszolgáltatottak kapják a legnagyobb védelmet. Büszke, felelős és egymásra is odafigyelő állampolgárok Magyarországát szeretnénk létrehozni.
Nem kérünk a Matolcsy féle őrültségekből, az orbáni kaszárnyakapitalizmusból és a Simicska féle pénzlenyúlásból. Nem fizetjük tovább ezeknek az árát.
Éppen ezért követeljük, hogy a Fidesz-KDNP vonja vissza a Munka törvénykönyvét és kezdjen tárgyalásokat a szakszervezetekkel egy új törvény előkészítéséről.
Követeljük, hogy a kormány vonja vissza a jövő évi költségvetés tervezetét, és ősszel egy új tervezetet nyújtson be az országgyűlésnek, amelyben megszünteti az egykulcsos adót és a megszorításokat.
Elég volt! Nem leszünk Orbán, Matolcsy és Simicska rabszolgái!

Időpont: 
2012. június 30., szombat