Egy, csak egy legény

  • Beküldve: 2013. június 10.

<img src="http://fsp.nolblog.hu/files/2013/06/orban%20terkeppel.jpg" align="left" hspace="5" width="350">A kormányfő szemmel láthatóan tobzódott az árvízi helyzetben. Napokig pörgött, mindenhol ott volt. Lejátszott mindenkit a színpadról, háttérbe szorított mindenkit, akinek valóban dolga lett volna. Persze a kormány a március 15-i totális fiaskója után bele kellett tenni apait, anyait. Akkor hamar kiderült ugyanis, hogy a Pintér-Bakondi vonal tökéletesen alkalmatlan a feladatára, most az ellenkezőjét kellett bizonyítani.

Az Emberarcú Vezető mindenhol ott volt, minden szál az ő kezében futott össze, mindent saját maga intézett. És mindenhova követte a lakájmédia, amely szorgosan és hűségesen közvetítette minden megmozdulását. A konvojban utazó videóstáb megint maradandót alkotott. Ahogy a hóhelyzet esetében, most is szándékosan sutára vágott, erőltetetten spontán, látszólag szerkesztetlen opuszokat adtak közre.

<a href="http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=651431" target="_blank">„Egyenek”</a>, mondta a kormányfő katonáknak, akik éppen „a vacsorát hajtották végre”. Fesztelenül beszélgetett mindenkivel, de csak őt mutatta a kamera. A videóban egyetlen pillanatra sem lehetett látni az épülő gátat, amin éppen százak dolgoztak. Aztán felkapaszkodott Orbán a mobilgátra, hogy megtekintse országának túlsó felét, és azt mondta: Aha!

Egy totális one man show-vá szerkesztették az árvizet: <a href="http://cink.hu/arvizi-orjarat-szines-magyar-komedia-orban-viktorral-5112... target="_blank">sztorizgat a Vezér a volán mögött</a> a piros lámpánál, <a href="http://atv.hu/belfold/20130611_kan_majom_orban_kapcaja_folott_mereng_a_s... target="_blank">megnézzük kapcacseréjét</a>, még a sebtiben elfogyasztott ebédjének <a href="http://hvg.hu/itthon/20130609_Foto_ilyen_kolbaszt_eszik_Orban_Viktor_ar" target="_blank">kolbászmaradékát</a> is megcsodálhatjuk. Talán még a gumicsizmáját kellene közszemlére állítani vagy elárverezni az árvák javára.

<a href="http://fsp.nolblog.hu/archives/2013/06/09/Az_arvizi_hajos/" target="_blank">Erős legenda</a>, amit <a href="http://hvg.hu/itthon/20130610_arviz_vedekezes_legendak_HEV_alagut" target="_blank">gyengén cáfolnak</a>, hogy hajóval akarta megközelíteni Visegrádot, amely már közúton nem volt elérhető, és ennek érdekében arra akarta rávenni a helyi védelmi erőket, hogy gyorsan építsenek ki neki valami ideiglenes művet, ami ezt lehetővé teszi. Máshol egy helyi lakos szerint így zajlott a vizit: " Miután megjelent Orbán Viktor a munka leállt. Fel kellett sorakozni szépen a gátra. A rendőrök kijelentették, hogy csak akkor lehet a miniszterelnököt megközelíteni, ha ő engedélyt ad rá. Ha valakinek nem tetszik az, hogy ő idejön, akkor ellehet addig menni pihenni, enni, inni, de még egyszer mondom, nem akarunk problémát. Próbáljatok mosolyogni, mert sok minden múlik ezen. Később nem mindegy, hogy ez a település vagy egy másik kapja a legtöbb pénzt... "

Mégis az a leginkább ízléstelen, ahogy <a href="http://nol.hu/belfold/az__allam_emberei__es_az_esztegomi_polgarmester_?r... target="_blank">„átnézett” az esztergomi polgármesteren</a>, Tétényi Éván. Hivatalból is kellett volna vele kapcsolatot tartani, hiszen Ő a helyi védelmi felelős, ehelyett kerülte, nem hívta meg a helyi sajtótájékoztatóra. Véletlenül futottak össze, és Orbán kényszeredetten kezet nyújtott. „Bizonyára a nemzeti együttműködés jegyében - engem a részletekről nem tájékoztatnak, nem hívnak meg sehová, nem vonnak be a döntési folyamatokba az állami szervek” – nyilatkozta Tétényi Éva. Máshol mindenhol ott loholt Orbán uszályaként a helyi polgármester és a megyei kormánymegbízott. Egy kegyelmi pillanat volt az árvízi védekezés, amennyiben a közös ügyért összefogott mindenki, egyedül Orbán nem volt képes felülemelkedni a kicsinyes politikai gyűlölködésein.

***

Derekasan kivette a részét az árvízi védekezésből a kormányfő, mondhatnánk. De ez lenne ebben a helyzetben a dolga? Nyilván bátorító és mobilizáló szerepe van egy közjogi méltóságnak, ha személyesen megjelenik a védekező emberek között, de Orbán ezt túljátszotta. A koordináció és a személyesen meghozott döntések sem a miniszterelnökhöz vannak telepítve, vannak erre pontosan meghatározott hatáskörök. Nagy baj van abban az országban, ahol egyetlen emberen múlik minden, ahol a Legfelső Vezető nélkül összeomlik minden. Nagy baj van akkor is, ha nincs így, de a teljes médiaapparátus ezt próbálja elhitetni az emberekkel. Ugyanis az emberek maguktól pontosan tudják, mi ilyenkor a feladatuk, ezt tanúsíthatom.

Hozzászólások

ha az árvíznél nem az ő dolguk a szervezés, akkor március 15. miért az ő fiaskójuk?

"A koordináció és a személyesen meghozott döntések sem a miniszterelnökhöz vannak telepítve, vannak erre pontosan meghatározott hatáskörök."

Mert a cél itt is a mocskolódás

Végtelen szomorúsággal gondolok arra, hogy tömegek vannak, akiknek a kormányfő kampányolós-közszereplése tetszik.
Reggel 7-kor a Kossuth hírműsorában felolvassák a helyzetismertetést... aztán a szakember elmondja egy helyszíni riportban ugyanazt... majd megszakítják az adást, kapcsolnak az árvízzel leginkább veszélyeztetett pontra, ahol a miniszterelnök, - aki a műveleteket a helyszínem személyesen irányítja-, spontán módon előadja a saját helyzetértékelését SZÓ SZERINT megismételve az előző két híranyagot.
Semmit nem kell hozzátenni.

Új hozzászólás

Full HTML

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Filtered HTML

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

Szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.