Bemutatkozás

  • Beküldve: 2018. január 23.

52 éves vagyok, párommal és két lányommal Száron élek egy kis parasztházban.

A rendszerváltás után 20 évig környezetvédő aktivistaként dolgoztam, és azt hiszem, jelenlegi életformám nincs ellentétben az általam hirdetett elvekkel és gyakorlattal. Én mindig is "zöld" voltam, a szó legjobb értelmében, és ezután is mindig az leszek.

Biológia-kémia szakos tanárként végeztem 1991-ben az ELTE-n, később újságíróképzésen vettem részt. Középiskolai tanárként dolgoztam, Vácott 3 évig, majd Újpalotán 4 évig. Környezeti kémia, biológia és média tantárgyakat írtam és oktattam.

1989-től civil környezetvédő aktivistaként tevékenykedtem. Évekig dolgoztam a Göncöl Szövetség munkatársaként, majd megalapítottam a Hulladék Munkaszövetséget. 2003-tól részt vettem a környezeti nevelési központot működtetésében. Számos szakmai program koordinátora, környezetpolitikai szakértője voltam. 1995-ben alapítottam a KukaBúvárt (archívum), 15 évfolyamot szerkesztettem. Szórványosan dolgozom különböző folyóiratok és hetilapok számára szakújságíróként. Két évig dolgoztam a Magyar Rádió külső munkatársaként, évekig környezetvédelmi műsort vezettem a Civil Rádióban.

2004-től 2008-ig tagja voltam az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak, és számos más szakmai testületnek.

2010-2014 között országgyűlési képviselő voltam, 2013 elejéig az LMP-frakció tagjaként. Környezet- és egészségpolitikával, ágazati jogszabályokkal foglalkoztam a parlamentben.

2014 óta a Zuglói Önkormányzatnál dolgozom, környezetvédelmi és népegészségügyi feladataim vannak, a Zuglói Egészségmegőrzési Modellt vezetem.

A Zöld Műhely Alapítvány kuratóriumának elnöke vagyok, energiapolitikával és fenntarthatósági indikátorokkal foglalkozom.