VII. Bicske a világ közepe!

  • Beküldve: 2014. október 01.
  • Nagy kihívás a közművelődés fejlesztése Bicskén. A főváros közelsége és kulturális kínálata elszívja az embereket a városból, és nincs is kellő mértékű fizetőképes kereslet a kultúrára. Ezért a művelődést kiemelten kell támogatni! A művelődési központ működési feltételeit javítani fogjuk és a programok, rendezvények támogatását növeljük. A könyvtár is kiemelt támogatásra érdemes.

  • A zeneiskola, bár nem városi intézmény komoly szerepet játszik a város életében, ezért meg kell találni az együttműködési lehetőségeket. Nívós művészeti csoportok dolgoznak a városban, amelyek támogatásra méltóak. Segíteni fogjuk őket abban is, hogy szponzorokra találjanak.

  • Nagy szükség lenne egy rendszeres kulturális közéleti klubra, ahol a minden szubkultúra megjelenhetne és minden közéletileg aktív csoport megnyilvánulhatna. Egy ilyen klub közelebb hozhatná a szekértáborokba szorult politikai csoportokat is.

  • Népfőiskola beindításában is gondolkodunk, ahol kötetlenebb formában lehetne tanulni és tanítani a jelen és a jövő követelményei szerint.

  • A turizmus szinte nem is létezik Bicskén. Akkor lesz a város turisztikailag vonzó, ha pezsgő kulturális élet lesz, sok koncert, sok kis fesztivál, sok gasztronómiai esemény. Különböző színvonalú szálláshelyekre lenne szükség mindenek előtt, ezt a családok és a kisvállalkozók segítségével ki lehetne építeni. A Galagonyás, a Babos és a Máléhegy fejlesztését turizmus céllal el fogjuk kezdeni, bár ennek még a legelemibb feltételei sincsenek meg.