A Fidesz megfojtja Esztergomot

  • Beküldve: 2013. szeptember 16.

<img src="http://budenznet.sulinet.hu/bjag/images/stories/cikkekhez/esztergom.jpg" align="left" hspace="5" width="350">

A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint Esztergomot "újra sújtja az állami büntetés", a Fidesz "teljesen ellehetetleníti, megfojtja" a várost - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi László. A független képviselő kijelentette: a kialakult helyzetben azonnal meg kellene változtatni település önkormányzatának egyes intézményeinek állami átvételéről szóló úgynevezett Esztergom-törvényt.

A politikus úgy fogalmazott: egy "bűnös városról van szó", mert a helyiek egy olyan polgármestert választottak, aki a Fidesz-KDNP-n kívül minden párt és civil szervezet támogatását élvezi.

Hangsúlyozta, hogy az úgynevezett Esztergom-törvénnyel több mint négymilliárd forint értékű ingatlant vettek el a várostól, majd ezt követően ezek fenntartási költségeit több tételben visszaterhelték a településre. A kincstár legutóbb múlt héten vetett ki 616 millió forintos inkasszót Esztergomra, amivel gyakorlatilag ellehetetlenítették a várost, ugyanis ott számos közintézmény és közszolgáltatás is veszélybe került - jelentette ki. Hozzátette: az inkasszót a város vis major számlájára is ráterhelték, a legújabb hírek szerint ennek során a városnak árvízi védekezésre adott pénzeket is elvették.

A PM szerint azonnal meg kell változtatni az Esztergom-törvényt, aminek érdekében a szervezet várhatóan törvényjavaslatot nyújt be - mondta.

Forrás: MTI | STOP