Martfűi szemétválság: a kormány katasztrófahelyzetet idézett elő

  • Beküldve: 2013. július 31.

Bekövetkezett, amire a kormány intézkedései után számítani lehetett: Martfűn összeomlott a hulladékos közszolgáltatás. A kormány maga idézte elő az akár járványveszéllyel is fenyegető hulladékgazdálkodási szükséghelyzetet, amiért a PM szerint az illetékes kormánytag(ok)nak kell vállalni a felelősséget.

Nápolyban a maffia miatt maradt az utcán a szemét, Magyarországon ezt a kormány intézte el. Az utóbbi idők jogszabályváltozásai (amelyek célja a nem állami cégek kiszorítása) kezdik meghozni az első gyümölcseiket: Martfűről kivonult az eddigi szolgáltató, és vitte magával a hulladékkezelés eszközeit. A város ellátás nélkül maradt, a kommunális hulladék a közterületeken halmozódik.

A városvezetés fideszes arcátlansággal "Együtt a kiváló martfűi hulladékgazdálkodási rendszer megszervezéséért!" címmel tájékoztatja a lakosságot a krízisről, miközben kényszerszolgáltatót kell kijelölni, és járművet, edényzetet is lehet rekvirálni hozzá a környékbeli vállalkozóktól.

A kormány államosítási mániája súlyosan veszélyezteti a környezeti biztonságot illetve a lakosság egészségét. A PM a botrányos jogszabályok haladéktalan hatályon kívül helyezését, a kormányzati illetékes(ek) elszámoltatását sürgeti. Kérjük az Orbán-kormányt, hagyja működni a magánszféra és az önkormányzatok kooperációjában üzemeltetett települési hulladékkezelési rendszert!

Szilágyi László
országgyűlési képviselő, Párbeszéd Magyarországért