Miniszterelnök Úr, kinek a fogához veri a garast?

  • Beküldve: 2011. május 23.

azonnali kérdés a miniszterelnökhöz

A zelmúltnyolcévben az elhibázott kormányzati politika teljesen a tönk szélére juttatta a fogászati turizmust.
De ennek az időszaknak vége, mostantól magánvállalkozás fejlesztheti a magyarországi fogászati turizmust. Maga a miniszterelnök is a program mögé állt, a kormány egymilliárd forintot utal át e célra a költségvetési tartalékból. A magánvállalkozás tulajdonosa Bátorfi Béla, Orbán Viktor udvari fogásza.
Bátorfi doktor már az I. Orbán kormánytól is kapott - a kormányváltás előtti utolsó pillanatban –Széchenyi terves támogatást. Milyen célra? Más fogászati vállalkozások is hozzájutottak hasonló támogatáshoz, vagy csak Miniszterelnök Úr fogorvosa?
A zelmúltnyolcévben nehéz idők jöttek a doktorra, még Nagy-Britanniában is tiltólistára került. A brit fiaskó ellenére a jeles fogász Pro Turismo díjat kapott, egyedüliként a szektor szereplői között. Kérdezzük: milyen alapon díjazták az eltiltás alatt álló Bátorfi doktort?
A Magyar Turizmus Rt. vezetőjét azonnal kirúgták, amint aggályait merte megfogalmazni. Milyen ország ez?
Miniszterelnök Úr, mennyire lejt ez a pálya!? Egy ismeretlen szervezet kap "bemondásra", referenciák nélkül egy biankó csekket egymilliárd forintról a költségvetés általános tartaléka terhére Tartalékból adnak valakinek - a család fogorvosának! – egy jókora tőkeinjekciót, hogy meglegyen az önrésze a majdani még nagyobb pénzek pályázására? Hol a pályázati kiírás? Indulhat más is, vagy csak aki közelről ismeri a kormányfői szájat?
Tartalékból, ami mondjuk olyasmire való, hogy ha jön egy rendkívüli árvíz, és összeomlik a kivéreztetett vízügy, akkor legyen hova nyúlni pénzért). Nem tudjuk, hogy mire fogja költeni, nem tudjuk, hogy valaki más nem tudta volna esetleg olcsóbban megcsinálni, vagy jobb referenciákkal (mivel nem volt pályázat). És ellenőrizni sem lehet, hogy jól használta-e fel a pénzt, mert nem tudjuk, hogy mire kapta.
Biztos az, hogy uniós támogatásból azt kell támogatni, ami piaci alapon is működik?? Ez az ágazat "köszöni, jól van", semmilyen kimutatható szempontból nem szorul állami támogatásra (a fő versenyelőnyei: olcsó és magas színvonalú a magyar fogászati képzés, már eddig is rengeteg EU-forrás áramlott a rendelők fejlesztésébe, az asszisztencia alacsony munkabérei és az egészségügyi vállalkozásokat segítő adókedvezmények miatt relatíve kis költséggel, olcsón tudnak dolgozni.)
Arra pedig végképp nincs szükség, hogy az udvari beszállítókat díjazzuk hűségükért, közpénzből.